Tulokset

Vuoden 2017 tulokset julkistettiin Makkaramarkkinoilla 17.6.2017

Kahdeksan parasta mainitaan kummastakin sarjasta.
Sijoitus, makkaran nimi, valmistaja, (pistemäärä)

Grillimakkarasarja

  1. Italia, Maatilan lihakauppa Makuliha (423)
  2. Mallas tuhti, Kivikylän palvaamo (406)
  3. Mexico, Maatilan lihakauppa Makuliha (384)
  4. Mausteinen sipulimakkara, Harjun makkaratehdas
    Juksu tumma juustomakkara, Puotipuksut (kummallakin 378)
  5. Brunssi Chorizo, Tapola (374)
  6. Sylttytehtaan GrilliPutifarra, Helsingin makkaratehdas (372)
  7. BBQ-grilleri, Lihatukku Veijo Votkin (361)
  8. Makupätkä, Metsärannan liha (358)

Erikoismakkarasarja

  1. Merquez, Maatilan lihakauppa Makuliha (489)
  2. Mojo Rocho, Maarilan lihakauppa Makuliha (474)
  3. Juusto jalapeno Tuhti, Kivikylän palvaamo (424)
  4. Willit yrtit Bratwurst, Puotipuksut (411)
  5. Härkägrilleri, Lihatukku Veijo Votkin (403)
  6. Grilli Trio Aasia, Helsingin makkaratehdas (400)
  7. Harissa-lammas makkara, Harjun makkaratehdas (392)
  8. Perinnepätkä, Metsärannan liha (390)

Suomi 100-makkara, makkarheim:

Yleisöäänestyksen voittaja

Tuomaristo

  • Pekka Väre, yrittäjä Tammela
  • Markus Kaija, keittiömestari, Helsinki
  • Roy Norro, ravintoloitsija-keittiömestari, Pusula
  • Ninnu Perälä, toimituspäällikkö, Lihalehti, Helsinki
  • Hannu Lahtonen, toimittaja, Eva, Tammela
  • Kirsi Raiskio, maa- ja kotitalousnaiset, Jokioinen
  • Kim Palhus, yrittäjä-keittiömestari, Helsinki