Makkaramestarikilpailijat 2019

Makkaramestarikilpailijat 2019

1. Katinalan Lihakauppa Oy
Hämeen sydämessä Hattulassa toimii laadukkaaseen lihaan erikoistunut Katinalan Lihakauppa, jota luotsaa ruuasta intohimonsa löytävä lihakauppias Tuomas. Ruuan kotimaisuus ja laadukkuus ovat Katinalan Lihakaupan kulmakiviä - lihakauppa pyrkii valitsemaan valikoimiinsa lähellä tuotettuja raaka-aineita ja tuotteita. Lihakaupassa arvostetaan itse tehtyjä tuotteita, ja siksi kaupassa panostetaankin omaan makkaratuotantoon. Katinalan Lihakaupasta löydät kauden tuoreet lihat, Katinalan makkaratehtaan omat makkarat sekä muun muassa seudun parhaan meetvurstin. Tutustu Katinalan Lihakauppaan täällä: www.katinalanlihakauppa.fi

2. HKScan
Pohjoismainen liha- ja ruokayhtiö HKScan lähes 7200 ammattilaista varmistavat laadun koko tuotantoketjussa - tilalta haarukkaan. HKScan valmistaa, markkinoi ja myy korkealaatuista ja vastuullisesti tuotettua sian-, naudan-, siipikarjan- ja lampaanlihaa sekä lihavalmisteita ja aterioita vahvoilla tuotemerkeillä. Tänä vuonna markkinoilla mukana ovat maukkaat makkarauutuudet HK Maakarit Chef’s Special Serkon suudelmasta sekä HK Maakarit Pampan Pablosta. HKScanin verkkosivut löydät täältä: www.hk.fi

3. Lihatukku Veijo Votkin Oy
Lihatukku Veijo Votkin on helsinkiläinen, vuodesta 1978 toiminut perheyritys. Tänä vuonna Lihatukku Veijo Votkin osallistuu niin grillimakkarasarjaan kuin erikoismakkarasarjaan: eurooppalaiseen tapaan rakenteeltaan karkea, lihaisa (94%), chipotle-chilillä maustettu grillimakkara Chipotle Grilleri kisaa grillimakkarasarjassa ja erikoismakkarasarjassa sopivasti maustettu, hirven- ja sianlihasta valmistettu Hirvinakki. Lihatukku Veijo Votkin on pitkän linjan Makkaramestarikilpailijalainen - Chef Wotkin's on ollut mukana markkinoilla ainakin vuosina 2009, 2012, 2015, 2016, 2017 ja 2018! Lihatukku Veijo Votkin Oy löytyy osoitteesta: www.wotkins.fi

4. Liedon Lihakauppa Oy
Liedon Lihakauppa Oy on pieni perheyritys, jolla on tehdas Liedon kaupan yhteydessä. Tehtaassa valmistetaan erilaisia makkaroita, monipuolista kotiruokaa arjen kiireitä helpottamaan sekä myös juhlaan sopivia herkkuja. Liedon Lihakaupan valikoimista löytyy myös monenlaisia laadukkaita lihoja kotimaisista raaka-aineista sekä sesonkien mukaan vaihtuvia tarkkaan valittuja erikoislihoja maailmalta. Lisätietoja Liedon Lihakaupasta: www.liedonlihakauppa.fi

5. Makuliha Oy
Makuliha Oy tulee omasta kunnasta, meiltä Tammelasta. Makuliha tunnetaan käsityönä valmistetuista erikoismakkaroistaan, leikkeleistään ja muista lihaisista herkuistaan. Kaikki Makulihan tuotteet kehitetään, maistetaan ja valmistetaan Makulihan maatilalla, Tammelan Kärsäkujalla. Suomalaisesta lihasta ja aidoista raaka-aineista syntyy jatkuvasti uusia, jäljittelemätömiä makuelämyksiä herkkusuiden iloksi. Makuliha Oy:n verkkosivut löydät osoitteesta: www.makuliha.fi

6. Harjun makkaratehdas Oy
Helsingistä kotoisin oleva Harjun makkaratehdas Oy:ssä tehdään makkaroita loistavista raaka-aineista, makkarat maustetaan runsaalla kädellä ja eri makkaroihin luodaan toisistaan selvästi poikkeavia makumaailmoja. Harjun makkaratehtaassa uskotaan, että makkara voi olla osa terveellistä ja herkullista ateriaa! Harjun makkaratehtaan kilpailumakkarat ovat leppäsavuinen ja rouhearakenteinen mustapippurinakki sekä vegaaninen muskottipähkinän ja aidon lehtipuun makuinen bratwurst (tämä uutuustuote maistuu myös lihansyöjille!). Harjun makkaratehtaan verkkosivut löytyvät osoitteesta: https://makkaratehdas.fi

7. Tampereen Lihajaloste Oy
Tampereen Lihajaloste Oy tulee nimensä mukaisesti, mistäs muualtakaan kuin Tampereelta. Pitkät perinteet omaava perheyritys tunnetaan paitsi maukkaasta makkarastaan myös veikeästä possu-tunnuksestaan. Possulogon ollessa osa Lihajalosteen yritysidentiteettiä, Lihajalosteen höyrymakkara ja Tampere kuuluvat yhtä lailla erottamattomasti yhteen. Makkaramestarikilpailuun Tampereen Lihajaloste osallistuu Ripa Rillimakkaralla ja Ärjy Ripalla. Ripa on aina ripa, mutta Ärjy Ripa se vasta kova onkin! Tampereen Lihajalosteesta lisätietoja löydät osoitteesta: www.tampereenlihajaloste.fi

8. Etelän Tasanko
Etelän Tasanko valmistaa argentiinalaisia artesaanimakkaroita omalla mausteseoksella. Yritys käyttää tuotteissaan ainoastaan laadukasta kotimaista lihaa. Kaikki Etelän Tasangon makkarat sopivat grillauksen lisäksi erinomaisesti myös uunissa ja pannulla valmistettaviksi. Makkarakilpailuun Etelan Tasanko tuo mukanaan argentiinalaisen salchichan ja chli-chorizon.

9. Palvimestarit MM Oy
Vuonna 2000 toimintansa aloittanut alastarolainen liha-alan perheyritys Palvimestarit MM Oy lähtee makkarakisaan mukaan kahdella eri makkaralla: espanjalaiseen tapaan maustetulla lihaisalla  chorizolla ja perinteitä kunnioittaen valmistetulla laktoosittomalla palviryynimakkaralla. Lisätietoja Palvimestarit MM Oy:stä löydät heidän verkkosivuiltaan osoitteesta: www.palvimestarit.fi

10. Kivikylän Kotipalvaamo Oy
Rauman Lapista kotoisin oleva Kivikylän Kotipalvaamo kertoo suosionsa salaisuudeksi tinkimättömän työn suomalaisen lihan ja laadun puolesta. Lihankäsittely on vanhan ajan käsityötaidetta, josta kertovat jo työntekijöiden ammattinimikkeet, kuten palvari, suolari ja makkaramestari. Makkarakisaan Kivikylän Kotipalvaamo lähtee juusto-jalapeno Tuhdilla. Kivikylän Kotipalvaamo Oy:n viralliset verkkosivut löytyvät osoitteesta: www.kivikylan.fi

11. Feri's Sausages (Makkaramies Oy)
Helsinkiläinen Feri's Sausages on sympaattinen pienyritys, jonka perustaja Ferenc "Feri" Vilisics on kotoisin Unkarista. Feri's Sausages'n raakamakkarat tehdään käsin Punavuoressa, Helsingin ytimessä. Ne ovat autenttisia mauiltaan, kunnioittaen maailman eri ruokakulttuureita tai vaalien hyväksi todettuja maustesekoituksia. Ne ovat hyvin mausteisia, eivät välttämättä tulisia, mutta maukkaita. Feri's Sausages'n esikeitetyt täyslihamakkarat tehdään yhteistyössä Talman Luomu Oy:n kanssa Sipoossa. Makkarakilpailuun Helsingistä lähtee raakamakkara Karhunlaukkamakkara sekä esikeitetty täyslihamakkara Unkarilainen Tulinen Paprika. Kurkkaa Feri's Saugages'n nettisivut täältä: www.feris.fi 

12. Tapola
Tamperelainen Tapola tunnetaan korkealuokkaisista ja maukkaista tuotteistaan sekä tietenkin myös maankuulusta Mustamakkarastaan. Tapolalla on pitkät perinteet suomalaisten herkkusuiden pöydissä, sillä perheyritys on perustettu jo vuonna 1953. Tapolan pitkään historiaan mahtuu myös kasapäin erilaisia palkintoja ja tunnustuksia. Näitä ovat mm. 16 kultamitalia kansainvälisistä laatukilpailuista, ympäristöpalkinto, valtakunnallinen yrittäjäpalkinto ja vuosisadan maakunnallinen yrittäjäpalkinto. Makkaramarkkinoille Tapola tuo mukaan kilpailemaan Tapolan Chorizo grillimakkaran ja Tapolan Parrillat Black Labelin. Tapolaan voit tutustua tarkemmin osoitteessa: www.tapola.fi

13. Kirakan tila
Kirakan tila tule Perniöstä, jossa Lindholmin perheen kolme sukupolvea yhdessä hoitavat tilaa. Kirakan tila on tunnettu kalkkunoistaan, jota tilan pihapiirin myymälästä saakin monessa eri muodossa - makkaroiden ystäville valikoimasta löytyy kalkkunagrillituotteita, kalkkunabratwurstia sekä kalkkunanakkeja. Kaikki makkaratuotteet tehdään yhteistyössä paikallisen perniölaisen, Perniön Liha Oy:n kanssa. Lisätietoja Kirakan tilasta löydät osoitteesta www.savukalkkuna.fi

14. Helsingin Makkaratehdas
Perniön Liha ja sen omistama Helsingin Makkaratehdas on yksi Suomen vanhimmista makkaratehtaista. Makkaratehdas on rankattu Suomen 2. parhaaksi makkaratehtaaksi "Suomen Paras Makkaratehdas" -vertailussa (10 vuoden maratontaulukko, Taloussanomat vuonna 2012). Liha-alalla pieni on siis paitsi kaunista, myös maukasta – ellei jopa maukkainta. Makkarakilpailuun Helsingin Makkaratehdas tuo mukanaan Rööperin Chiligrillin ja Mustaleima-Valkosipuli-raakamakkaran. Helsingin Makkaratehtaaseen voit tutustua osoitteessa: http://helsinginmakkaratehdas.fi

15. Hakalan Lihavalmisteet Oy
Forssalainen Hakalan Lihavalmisteet Oy on yksi Suomen vanhimmista lihanjalostamoista. Juho Henrik Hakala aloitti teurastustoiminnan vuonna 1901 ja pian mukaan tulivat makkarat sekä palvituotteet. Tänään saman perheen omistuksessa oleva yritys tunnetaan edelleen korkeasta tuotteiden laadusta. Makkaroissa laatu on sama kuin maku. Tämä periaate on luonut käsitteen "Hakalan maittavat", jota varjellaan yhtä tarkasti kuin niitä makkarareseptejä, joiden avulla jo isoisät saivat mainion makkarantekijän maineen. Markkinoilla kilpailuun Hakala lähtee mukaan Aikapoika-nimisellä makkaralla. Hakalan maittavat löydät myös osoitteesta www.hakalafoods.fi

16. Björkens
Oy Björkens Ab on kokkolalainen perheyritys, joka aloitti ohran ja kauran viljelyllä kasvaen myöhemmin maatilalla ja lihanjalostusyrityksellä. Björkens haluaa toiminnallaan olla mukana koko ruokaketjussa: porsaille annetun laadukkaan viljan kautta maukasta viljaporsaanlihaa ruokapöytään. Itsekasvatettu vilja tekee porsaanlihasta maukasta ja on laadultaan parasta mahdollista. Markkinoilla Björkens kilpailee Tuhdilla Perunagrillimakkaralla ja Tulisemmalla Chorizogrillimakkaralla. Lue lisää Björkensista osoitteesta: www.bjorkens.fi

17. Teivon Liha
Teivon Lihalla on pitkät perinteet Tampereen seudulla, jonne se perustettiin jo 1980-luvun lopulla. Tänään Teivon Liha toimii nykyaikaisissa tiloissa Nokialla, jossa kaikki tuotteet valmistetaan ja lähetetään edelleen myytäviksi ympäri Pirkanmaata. Paikallisuuteen perustuvan toiminnan raaka-aineet hankitaan aina mahdollisimman läheltä. Teivon Liha uskoo paikallisuuteen sekä pienen toimijan tarjoamiin erikoistuotteisiin - lähiruokaa siis parhaimmillaan! Lue lisää Teivon Lihasta täältä: www.teivonliha.fi

 

 

Kaikki kilpailumakkarat (kilpailunumeroittain)

1. Liedon Lihakauppa: Lihaisa Parsa -grillimakkara

2. Björkens: Tuhti Perunamakkara

3. Tampereen Lihajaloste: Ripa Rillimakkara

4. Makuliha: Salarakas - Vuoden Paras Grillimakkara

5. Hakalan Lihavalmisteet: Aikapoika

6. Palvimestarit MM: Palviryynimakkara

7. Makuliha: Besserwisser - 3. sija, Vuoden Paras Grillimakkara

8. Harjun Makkaratehdas: Bratwurst, vegaaninen

9. Kirakan Tila: Kalkkunabratwurst

10. Harjun Makkaratehdas: Savuinen mustapippurinakki

11. Lihatukku Veijo Votkin: Hirvinakki

12. Liedon Lihakauppa: Kebab grillimakkara

13. Teivon Liha: Vanhanajan Suomi

14. Teivon Liha: Blutwurst

15. Tapola: Tapolan Parrillat Black Label

16. Etelän Tasanko: Argentiinalainen Salchicha

17. HKSCAN: HK Maakarit Chef’s Special Serkon Suudelma

18. Kivikylän Kotipalvaamo: Kivikylän Juusto-Jalapeno Tuhti

19. Lihatukku Veijo Votkin: Chipotle Grilleri

20. Helsingin Makkaratehdas: Rööperin Chiligrilli - Yleisön Suosikki

21. Katinalan Lihakauppa: Chili-emmental - Vuoden Paras Mausteinen Makkara

22. Tampereen Lihajaloste: Ärjyripa

23. Katinalan Lihakauppa: Punaviiniraakamakkara

24. HKSCAN: HK Maakarit Pampan Pablo raakamakkara

25. Feri's Sausages: Feri´s Karhunlaukkamakkara, raakamakkara

26. Helsingin Makkaratehdas: Lämminsavustettu raakamakkara Mustaleima-Valkosipuli - 2. sija, Vuoden Paras Grillimakkara, Vuoden Paras Raakamakkara, Vuoden Paras Uutuus

27. Feri's Sausage: Feri´s Tulinen Unkarilainen Paprika, raakamakkara

28. Palvimestarit MM: Chorizo

29. Björkens: Tulisempi Chorizomakkara

30. Etelän Tasanko: Argentiinalainen Chili Chorizo

31. Tapola: Tapolan Chorizo grillimakkara