Makkaramarkkinat tunnelmia 2015

Vuoden 2015 makkaramestarit olivat Helsingin Makkaratehdas ja Harjun makkaratehdas.

Tammelan makkaramarkkinoilla kilpailtiin makkaravalmistajien ammattikilpailussa vuoden makkaramestari-titteleistä. Kovatasoisessa kilpailussa voittajiksi selviytyivät erikoismakkarasarjassa Harjun makkaratehdas ja grillimakkarasarjassa Helsingin makkaratehdas. Viimeksimainittu sai myös tälle vuodelle erityisen Naistenmakkarasarjan voiton.

"Tunnelma oli loistava ja ihmiset olivat erittäin kiinnostuneita raaka-aineista ja valmistusmenetelmistä", kertoo erikoismakkarasarjan tuore Makkaramestari, Harjun makkaratehtaan Reima Mäenpää. Helsinkiläisen makkaravalmistajan tuotteita on saatavilla hyvin varustetuista ruokakaupoista ympäri maan.

Kilpailun osallistujamäärä oli kaikkien aikojen suurin. "Sokkotestissä ratkaisevat ensisijaisesti makupisteet. Tuomaristo oli valinnasta yksimielinen", kertoo kisojen päätuomari ja Tammelan makkara-asiamies, keittiömestari Kim Palhus. "Kilpailutarjonta kehittyy ja seurailee ravintola-alan yleisiä trendejä. Artesaanimakkara isoine pureskeltavine paloineen oli tämän vuoden tyypillinen, laadukas kisamakkara erikoismakkarasarjassa".

Grillimakkarasarjan Makkaramestari Helsingin Makkaratehdas arvioi kuluttajien odotusten muuttuvan jatkuvasti vaativimmiksi. "Asiakkaamme arvostavat laatua ja elämyksiä", kertoo Helsingin Makkaratehtaan Rami Himanto. "Ihmiset matkustavat paljon ja kohtaavat ulkomailla erilaisia makumaailmoija." Helsingin Makkaratehtaan kauden menestystuote onkin kolmen eri maasta kotoisin olevan gourmet-makkaran paketti. Yksi Grillitrio-paketin makkaroista on grillimakkarasarjan voittanut Butifarra. Makkaramarkkinat vetivät

Tammelan keskustaan noin 12 000 ihmistä kauniin lauantaisen sään helliessä markkinaväkeä. Makkaramestarikilpailun lisäksi markkinoilla oli runsaasti makkara-aiheista tarjontaa, ohjelmaa koko perheelle, muita myyntikojuja ja iltaohjelma. "Kahvilassa piti kiirettä. Ihmisiä oli saapunut ympäri Suomea ja väkeä riitti aamusta myöhäiseen iltaan saakka", markkinatunnelmaa kommentoi järjestelyissä mukana ollut matkailuyrittäjä Anne Silmälä.

Lue lisää aikaisempien vuosien tunnelmista Makkaramestarit välilehdeltä.