Makkaramarkkinat tunnelmia 2012

Tuomariston haastavassa työssä Grillimakkarasarjan voiton nappasi Lihatukku Veijo Votkin Oy Pekonigrillerillään. Ryhdikäs ja pehmeän mausteinen makkara virkisti tuomariston makuhermoja. Tuomariston suosikki keräsi huikeat 614 pistettä ja toiseksi suoriutui Ilmajoen Makkaramestareiden A-luokan Bratwursti, pistemäärällä  590. Aidon ja perinteisen makuinen Bratwursti toi tuulahduksen Baijerilaista makkarakulttuuria keskelle Tammelaa. Uutena yrittäjänä ja uudella tuotteellaan, joka tuli markkinoille vasta pari päivää sitten, osallistui Maatila-liha Meronen, joka nappasi ensi yrittämällä kolmannen sijan kovatasoisessa kilpailussa pistemäärällä 583.

Makkarakirjo oli monipuolinen ja raaka-ainevalinnat ja mausteet mielikuvituksellisia ja uskaliaita. Voittajamakkaran tittelin kumarsi Pouttu Oy erinomaisella Savujuustoryynärillään, pistemäärällä 584. Toisen palkinnon saaja oli tuotteessaan ajan hermolla, valmistuksessa oli käytetty luomutuotteita, ripaus mielikuvitusta sekä maustamisen taitoa. Pajuniemen Luomukaritsa yrttimakkara pokkasi toisen sijan pistemäärällä 561. Kolmas sija erikoismakkarasarjassa meni makkaralle, jonka maustamisessa oli käytetty mielikuvitusta; Kivikylän kotipalvaamo nappasi kolmannen sijan Juustopallollaan pistemäärällä 524.

Kovatasoisessa sinappimestaruuskilpailussa oli mukana tänä vuonna kymmenen kilpailijaa.

Verrattuna toissa vuoden kilpailuun olivat sinapit muuttaneet kuluttajatottumusten ja trendien muuttumisen myötä makua ja aromejaan. Ensimmäisen sijan pokkasi Maatilan lihakauppa Makuliha Oy, Makulihan voimakasaromisella sinapillaan pistemäärällä 568. Toiselle sijalle purjehti Ålands smakin John Moros´s special grillisinappi, joka samalla suoriutui yleisöäänestyksen voittajaksi. John Moros´s sinapin pistemäärä oli 537. Sinappimestaruuskilpailuiden kolmannelle sijalle tiukassa kilpailussa selviytyi Heppujen Herkkutori Campolar Oy:n grillisinappi, joka keräsi 505 pistettä.

Lue lisää aikaisempien vuosien tunnelmista Makkaramestarit välilehdeltä.