Makkaramarkkinat tunnelmia 2006

Valtakunnan MAKKARAMESTARI – tittelistä kilpailtiin 2006 kahdessa kilpailusarjassa:

Grillimakkarasarja on nimensä mukaisesti tarkoitettu perinteisille grillimakkaroille. Tämän sarjan voitti Makuliha Oy:n Salarakas-grillimakkara. Toiseksi sijoittui Lihajaloste Hakala Oy A-luokan grillimakkaralla ja kolmannen sijan saavutti Ilmajoen Makkaramestari Oy Grilli Fuegollaan. Tapola ja Teivon liha saivat erityiset kunniamaininnat.

Erikoismakkarasarja on tarkoitettu mm. braatwursteille ja riistamakkaroille. Tämän sarjan voitti Teivon Liha Ky Arinamakkarallaan, toiseksi tuli Ilmajoen Makkaramestarit ry Maalaisfurstillaan ja kolmanneksi Lampuri Penttilä Oy Chorizomakkarallaan. Tapola menestyi myös tässä sarjassa kunniamaininnan arvoisesti.

Valtakunnan sinappimestari

Myös grillimakkaroille tarkoitetuilla sinapeilla on oma kilpasarjansa.  Nyt toista kertaa kisoissa mukana ollut valtakunnan sinappimestarisarja herätti laajaa kiinnostusta. Tiukan kisan jälkeen tuomaristo arvioi tämän vuoden sinappimestariksi Ålands Smakin Wasabi-sinapillaan. Toiseksi tuli Ruoveden Herkku Oy Konjakkisinapillaan ja kolmannen sijan jakoivat Los Toros Oy:n Väkevämpi sinappi ja Tmi Ruukin Kastikkeen perinteinen sinappi.

Lue lisää aikaisempien vuosien tunnelmista Makkaramestarit välilehdeltä.